Míša Řezy

misa_rezy

Ingredience

Vejce6 ks
Cukr6 lžíce
Rostlinný olej2 lžíce
Polohrubá mouka6 lžíce
Prášek do pečiva1 lžička
Kakao3 lžíce
Máslo250 g
Tvaroh500 g
Cukr150 g
Hnědý rum
Čokoláda na vaření120 g
Máslo100 g
Mléko2 lžíce

Postup přípravy :

Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Vymícháme vláčné těsto. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečený plát necháme vychladnout a potřeme jej krémem.

Krém: tvaroh vyšleháme s máslem cukrem a rumem do hladké hmoty.

Poleva: ve vodní lázni rozehřejeme máslo, do něj nalámeme čokoládu a mícháme, než vznikne hladká hmota. Za stálého míchání postupně přidáváme lžíce mléka. Polevou potřeme povrch těsta