Vejce | 6 ks |
Cukr | 6 lžíce |
Rostlinný olej | 2 lžíce |
Polohrubá mouka | 6 lžíce |
Prášek do pečiva | 1 lžička |
Kakao | 3 lžíce |
Máslo | 250 g |
Tvaroh | 500 g |
Cukr | 150 g |
Hnědý rum |
Čokoláda na vaření | 120 g |
Máslo | 100 g |
Mléko | 2 lžíce |
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Vymícháme vláčné těsto. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečený plát necháme vychladnout a potřeme jej krémem.
Krém: tvaroh vyšleháme s máslem cukrem a rumem do hladké hmoty.
Poleva: ve vodní lázni rozehřejeme máslo, do něj nalámeme čokoládu a mícháme, než vznikne hladká hmota. Za stálého míchání postupně přidáváme lžíce mléka. Polevou potřeme povrch těsta